Ulkoministeriön ja SSF ry:n yhteinen Sovitteluseminaari siirtyy syksylle

UM:n ja SSF:n sovitteluseminaari

Sovittelun merkitys vihapuheen ja vastakkainasettelun aikakautena

HUOM! Tilaisuus oli kalenteroitu keväälle 27.4.2020, mutta siirtyy koronaepidemian vuoksi syksylle. Ilmoitamme uuden ajan ja päivämäärän niiden varmistuttua!

Minkälaisia jälkiä vihapuhe meihin ja ihmissuhteisiimme jättää? Voiko eri näkökulmia kunnioittaa ilman vastakkain asettelua? Mitä mahdollisuuksia sovittelu ja sovinnon rakentamisen käytännöt tuovat vihapuheen ja vastakkain asettelun kulttuurin purkamiseen? Miten sovittelija voi toimia eheyttävänä ja korjaavana kohtaajana?

Ulkoministeriön ja Suomen Sovittelufoorumin (SSF ry) yhteistyössä toteutuvassa iltapäiväseminaarissa kuulemme ajankohtaisia puheenvuoroja sovittelun mahdollisuuksista ja sovittelutoiminnan merkityksestä, kun vihapuheen ja vastakkainasettelun kulttuuria puretaan.

Seminaarin avaa SFF:n puheenjohtaja, suurlähettiläs Pirkko Hämäläinen ja alivaltiosihteeri Kai Sauer tuo ulkoministeriön kommentit päivän teemaan. Rikoksentorjunnan näkökulmaa aiheeseen avaa erityisasiantuntija Saija Sambou ja rauhanrakentamisen mahdollisuuksista kertoo tutkimusprofessori Antti Pentikäinen. Lisäksi kuulemme aivotutkimuksen uusimmista tuloksista, mediatyöstä vihapuheen kulttuurissa sekä eri uskontokuntien rauhanrakentamisen näkymistä. Tuoreen väitöstutkimuksen tuloksia eheyttävästä kohtaamisesta ja sovittelijan työstä tarkastelee FT Maija Gellin. 

Tilaisuus täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Järjestäjät pidättävät oikeuden ohjelman muutoksiin. Tilaisuuden tunnus sosiaalisessa mediassa on #sovittelu2020.