Sovittelu verkossa -palvelu on käynnistynyt

Suomen Sovittelufoorumilla on tänä kesänä alkanut uusi Sovittelu Verkossa (SoVe) -niminen pilottihanke. SoVe on nopea ja tehokas vastaus arjen riitoihin ja konflikteihin, joita koronapandemian aiheuttamat poikkeusolot ovat kärjistäneet. Hanke ja siihen liittyvä uusi päivystyspalvelu tarjoavat apua erityisesti perheen, lähipiirien, naapuruston, päiväkodin sekä koulun konflikteissa oleville ihmisille. SoVe toimii vuoden 2020 loppuun asti avustaen konfliktien osapuolia ja kehittäen etäsovittelun menetelmiä. Hanketta rahoittaa sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA.

SoVe-hankkeen tavoitteena on tukea ihmisiä erilaisten konfliktilanteiden ratkaisemisessa tarjoamalla matalan kynnyksen apua verkossa – mikään riita ei ole liian pieni jottei meihin voisi olla yhteydessä. Hankkeen sovittelijat kuuntelevat, neuvovat ja tarvittaessa sovittelevat konflikteja. Tarjoamme palvelua verkossa (chatilla, sähköpostilla, videopuheluilla) sekä puhelimitse. Palvelemme suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. 

Hankkeemme pääkohderyhmiä ovat lapset, nuoret, perheet, kaverit ja naapurustot. Kuitenkin kaikki ovat tervetulleita ottamaan yhteyttä, jos mieltä vaivaa esimerkiksi riita, erimielisyys, pahamieli, häiriö, tai muu konflikti. Kuuntelemme huolet ja opastamme tilanteen mukaan. Sovittelemme itse monenlaisia konfliktitilanteita etäyhteyksien avulla ja ohjaamme tarpeen mukaan lisäpalveluiden pariin. 

Päivystämme sovittelu-chatissa ja päivystyspuhelimessa numerossa 050 543 6775 joka keskiviikko klo 12-18. Meille voi lähettää yhteydenottopyynnön koska tahansa sovittelu-chatin kautta, sähköpostilla osoitteeseen e-help@sovittelu.com tai soittamalla päivystyspuhelimeen 050 543 6775. Olemme yhteydessä lähettäjään viimeistään seuraavana työpäivänä.

Huomaa, että palvelu on kehitysvaiheessa, mm. ruotsin ja englanninkieliset nettisivut tulevat käyttöön lähiaikana. Toiminta on luottamuksellista ja maksutonta. Sovittelijoiden keskeisimpiin toimintaperiaatteisiin kuuluu puolueettomuus. 

Kenenkään ei tarvitse jäädä yksin riita-asioiden kanssa. Pohditaan ratkaisuja yhdessä. 

Lisätietoa palvelusta löytyy nettisivuiltamme. Vastaamme mielellämme hankkeeseen liittyviin tiedusteluihin. 

Ystävällisin terveisin, 

SoVen työntekijät Camilla, Sanja & Teppo