Tarvitsetko apua riidan tai konfliktin selvittämiseen?

Sovittelu verkossa

Apua konflikteihin – sovittelun e-help

Vaivaako mieltäsi riitatilanne, jota et osaa selvittää? Tarvitsetko tukea konflikti- tai häiriötilanteen ratkaisemiseen? Ota meihin yhteyttä ja selvitetään asiaa yhdessä! Me olemme Camilla, Sanja ja Teppo , Sovittelu Verkossa -hankkeen sovittelijat ja autamme sinua maksutta ja kiireettä ratkaisemaan sinua vaivaavan konfliktilanteen. Voimme tilanteestasi riippuen tarjota keskusteluapua ja neuvontaa, ohjata eri sovittelu- tai muihin palveluihin ja toimia sovittelijoina.

Me päivystämme aina keskiviikkoisin klo 12-18 sovittelu-chatissa sekä numerossa 050 543 6775. Meille voi aina jättää yhteydenottopyynnön chatin, puhelinvastaajan ja sähköpostin välityksellä. Sähköpostimme on e-help(a)sovittelu.com. Lupaamme vastata yhteydenottoosi viimeistään seuraavan työpäivän aikana.

Neuvonta- ja sovittelupalvelumme on maksutonta. Puhelusta veloittuu normaali matkapuhelinmaksu. Palvelua tarjotaan suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi.

SV Du kan kontakta våra medlare varje onsdag kl. 12-18. Vår e-medling service erbjuder stöd i konflikt- eller dispytsituationer – vi ger råd, medling och kan hänvisa dig till annan service beroende på dina behov. E-medlingen är konfidentiell och avgiftsfri. Utanför jourtiden kan du alltid skicka oss en kontaktbegäran – vi svarar under nästa arbetsdag.

EN The mediation e-help is open every Wednesday from 12  to 6 pm. Our mediators provide advise, mediation and case referral in situations where you need support in solving a conflict or dispute. The service is free of charge and confidential. Outside our call/chat hours, you can leave us a contact request and we will contact you during the next working day.

Mikä on sovittelun e-help?

Sovittelun e-helpissä päivystävät sovittelun ja konfliktinratkaisun ammattilaiset. Tarjoamme matalankynnyksen palvelua, johon voi ottaa yhteyttä kun mieltä vaivaa esimerkiksi riitatilanne tai erimielisyys. Kuuntelemme ja mietimme kanssasi, miten tilanteen voisi ratkaista. Tarjoamme neuvontaa ja ohjausta eri sovittelu- ja muihin palveluihin. Tapauskohtaisesti myös sovittelemme etänä.

Sovittelun e-help on luottamuksellinen ja maksuton palvelu. Voit ottaa meihin yhteyttä anonyymisti. Emme kerää tai säilytä tietojasi, mutta halutessasi voit antaa meille luvan olla sinuun uudestaan yhteydessä.

Kuka voi ottaa yhteyttä?

Palvelu on tarkoitettu kaikille, jotka tarvitsevat tukea konfliktitilanteen selvittelyyn. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi:

  • Perheiden sisäiset arjen konfliktit.
  • Lasten ja nuorten keskinäiset konfliktit perheissä ja lähiyhteisöissä.
  • Asumisyhteisöjen naapurustoriidat.

Kyse voi olla mistä riita-asiasta (esim. riita, erimielisyys, haitanteko, sosiaalinen konflikti) tahansa.

Sovittelun periaatteet

Me e-helpin sovittelijat autamme sinua löytämään ratkaisuja tilanteeseesi, ja voimme myös tarvittaessa toteuttaa etäsovittelua. Etäsovittelussa keskustelemme kaikkien osapuolten kanssa luottamuksellisesti erillistapaamisissa. Sen lisäksi voimme järjestää yhteistapaamisen, johon osallistuu sovittelijan lisäksi kaikki soviteltavaan tilanteeseen liittyvät osapuolet.

Sovitteluun osallistuminen on aina vapaaehtoista. Sovittelijan työtä ohjaa puolueettomuuden periaate. Me varmistamme, että kaikki osapuolet saavat kertoa rauhassa, mitä on tapahtunut, miltä tilanne heistä tuntuu ja minkälaisia toiveita heillä tilanteen ratkaisemiseen liittyen on. Me tuemme osapuolia keskustelemaan ja löytämään ratkaisuja yhdessä. Me myös varmistamme, että kaikilla osapuolilla on turvallinen olo osallistua sovitteluun. Emme siis ota kantaa siihen, kuka on oikeassa tai väärässä! Sovittelussa ei keskitytä syyllisten etsimiseen vaan luodaan tilaa yhteisymmärryksen ja ratkaisujen syntymiselle – mietitään yhdessä, miten riita-, häiriö- tai konfliktitilanteesta voidaan päästä eteenpäin.

Tietoa Sovittelu verkossa (SoVe) -hankkeesta

Suomen Sovittelufoorumin uusi STEA-rahoitteinen hanke tarjoaa 1.8.2020 alkaen maksuttoman sovittelupalvelun verkkoympäristössä online-toimintana.

Hankkeen aikana pilotoidaan ja kehitetään online-verkkopalvelua, jonka kautta voi saada välittömästi apua oman konfliktin käsittelyyn puhelin-, chat- tai videoyhteyden avulla. Verkkopalvelun keskeinen tavoite on konfliktitilanteiden käsittelyn neuvonta ja ohjaus sekä soveltuvissa tapauksissa myös konfliktien sovittelun SoVen työntekijöiden toimesta. Online-toiminta mahdollistaa matalankynnyksen palvelun, jossa sovittelija voi yhdessä yhteydenottajan kanssa tarkastella tilannetta ja pohtia sopivaa sovittelumenettelyä tilanteen ratkaisemiseksi.

Hankkeessa huomioidaan erityisesti poikkeustilan aiheuttamassa haavoittuvassa asemassa olevat henkilöt.

Yhteystiedot

e-help(a)sovittelu.com

Camilla Marucco, camilla.marucco(a)sovittelu.com | Sanja Sillanpää, sanja.sillanpaa(a)sovittelu.com | Teppo Mattsson, teppo.mattsson(a)sovittelu.com

Tiedotamme hankkeesta tällä sivustolla, sekä Facebook ja Instagram-sivuillamme.