Tarvitsetko apua riidan tai konfliktin selvittämiseen?

Sovittelu verkossa

Apua konflikteihin – sovittelun e-help

Vaivaako mieltäsi riitatilanne, jota et osaa selvittää? Tarvitsetko tukea konflikti- tai häiriötilanteen ratkaisemiseen? Ota meihin yhteyttä ja selvitetään asiaa yhdessä! Sovittelu Verkossa -hankkeen sovittelijat auttavat sinua maksutta ja kiireettä ratkaisemaan sinua vaivaavan konfliktilanteen. Voimme tilanteestasi riippuen tarjota keskusteluapua ja neuvontaa, ohjata eri sovittelu- tai muihin palveluihin ja toimia rajatusti myös toimia sovittelijoina.

Meihin saa yhteyden arkipäivisin numerosta 050 543 6775. Meille voi aina jättää yhteydenottopyynnön puhelinvastaajan ja sähköpostin välityksellä. Sähköpostimme on e-help(a)sovittelu.com. Lupaamme vastata yhteydenottoosi viimeistään kahden seuraavan työpäivän aikana.

Sove-uutisia: Sove-tiimi on vieraana Sovittelun aallot -podcastissa, jossa kerromme lisää palvelustamme ja juttelemme mm. verkkosovittelun haasteista ja mahdollisuuksista! Kuuntele jakso täältä.

Neuvonta- ja sovittelupalvelumme on maksutonta. Puhelusta veloittuu normaali matkapuhelinmaksu. Palvelua tarjotaan suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan englanniksi ja ruotsiksi.

SV Vår e-medling service erbjuder stöd i konflikt- eller dispytsituationer – vi ger råd, medling och kan hänvisa dig till annan service beroende på dina behov. E-medlingen är konfidentiell och avgiftsfri. Du kan kontakta oss varje arbestdag genom att ringa på vårt servicenummer 050 543 6775 eller skicka oss en kontaktbegäran på e-help@sovittelu.com. Vi svarar senast efter två arbetsdagar.

EN Our mediators provide advise, mediation and case referral in situations where you need support in solving a conflict or dispute. The service is free of charge and confidential. You can contact us every working day on our service numner 050 543 6775 or by emailing us at e-help@sovittelu.com. We will get back to you latest after two working days.

Mikä on sovittelun e-help?

Sovittelun e-helpissä päivystävät sovittelun ja konfliktinratkaisun ammattilaiset. Tarjoamme matalankynnyksen palvelua, johon voi ottaa yhteyttä kun mieltä vaivaa esimerkiksi riitatilanne tai erimielisyys. Kuuntelemme ja mietimme kanssasi, miten tilanteen voisi ratkaista. Tarjoamme neuvontaa ja ohjausta eri sovittelu- ja muihin palveluihin. Tapauskohtaisesti myös sovittelemme etänä.

Sovittelun e-help on luottamuksellinen ja maksuton palvelu. Voit ottaa meihin yhteyttä anonyymisti. Emme kerää tai säilytä tietojasi, mutta halutessasi voit antaa meille luvan olla sinuun uudestaan yhteydessä.

Kuka voi ottaa yhteyttä?

Palvelu on tarkoitettu kaikille, jotka tarvitsevat tukea konfliktitilanteen selvittelyyn. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi:

  • Perheiden sisäiset arjen konfliktit.
  • Lasten ja nuorten keskinäiset konfliktit perheissä ja lähiyhteisöissä.
  • Asumisyhteisöjen naapurustoriidat.

Kyse voi olla mistä riita-asiasta (esim. riita, erimielisyys, haitanteko, sosiaalinen konflikti) tahansa.

Sovittelun periaatteet

Me e-helpin sovittelijat autamme sinua löytämään ratkaisuja tilanteeseesi, ja voimme myös tarvittaessa toteuttaa etäsovittelua. Etäsovittelussa keskustelemme kaikkien osapuolten kanssa luottamuksellisesti erillistapaamisissa. Sen lisäksi voimme järjestää yhteistapaamisen, johon osallistuu sovittelijan lisäksi kaikki soviteltavaan tilanteeseen liittyvät osapuolet.

Sovitteluun osallistuminen on aina vapaaehtoista. Sovittelijan työtä ohjaa puolueettomuuden periaate. Me varmistamme, että kaikki osapuolet saavat kertoa rauhassa, mitä on tapahtunut, miltä tilanne heistä tuntuu ja minkälaisia toiveita heillä tilanteen ratkaisemiseen liittyen on. Me tuemme osapuolia keskustelemaan ja löytämään ratkaisuja yhdessä. Me myös varmistamme, että kaikilla osapuolilla on turvallinen olo osallistua sovitteluun. Emme siis ota kantaa siihen, kuka on oikeassa tai väärässä! Sovittelussa ei keskitytä syyllisten etsimiseen vaan luodaan tilaa yhteisymmärryksen ja ratkaisujen syntymiselle – mietitään yhdessä, miten riita-, häiriö- tai konfliktitilanteesta voidaan päästä eteenpäin.

Tietoa Sovittelu verkossa (SoVe) -hankkeesta

TIEDOTE Sovittelu verkossa -pilottivaihe päättyi 31.12.2020 ja palvelu muuttaa muotoaan. Tammikuusta alkaen palvelunumerostamme saa neuvoa ja tietoa konfliktien selvittämiseen liittyen, ohjausta muihin palveluihin ja rajatusti myös konfliktien sovittelua. Chat-päivystys poistuu käytöstä.

Sovittelu verkossa -hankkeen kokemuksista 1.7.–31.12.2020 on koottu yhteenveto: Sovittelu verkossa – pieni opas. Sovittelijat voivat vapaasti käyttää sen havaintoja. Toivomme kuitenkin, että lähteeseen viitataan.

Suomen Sovittelufoorumin uusi STEA-rahoitteinen hanke tarjoaa 1.8.2020 alkaen maksuttoman sovittelupalvelun verkkoympäristössä online-toimintana.

Hankkeen aikana pilotoidaan ja kehitetään online-verkkopalvelua, jonka kautta voi saada välittömästi apua oman konfliktin käsittelyyn puhelin-, chat- tai videoyhteyden avulla. Verkkopalvelun keskeinen tavoite on konfliktitilanteiden käsittelyn neuvonta ja ohjaus sekä soveltuvissa tapauksissa myös konfliktien sovittelun SoVen työntekijöiden toimesta. Online-toiminta mahdollistaa matalankynnyksen palvelun, jossa sovittelija voi yhdessä yhteydenottajan kanssa tarkastella tilannetta ja pohtia sopivaa sovittelumenettelyä tilanteen ratkaisemiseksi.

Hankkeessa huomioidaan erityisesti poikkeustilan aiheuttamassa haavoittuvassa asemassa olevat henkilöt.

Yhteystiedot

e-help(a)sovittelu.com

Tiedotamme hankkeesta tällä sivustolla, sekä Facebook ja Instagram-sivuillamme.