Sovitteluseminaari siirtyy

Koronavirustilanteen johdosta siirrämme tämän huhtikuun lopulle suunnitellun sovitteluseminaarin myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan mahdollisesti lokakuulle.

UM:n ja SSF:n sovitteluseminaari

Sovittelun merkitys vihapuheen ja vastakkainasettelun aikakautena

27.4.2020 klo 12.00–17.00, Säätytalo, Helsinki

Minkälaisia jälkiä vihapuhe meihin ja ihmissuhteisiimme jättää? Voiko eri näkökulmia kunnioittaa ilman vastakkain asettelua? Mitä mahdollisuuksia sovittelu ja sovinnon rakentamisen käytännöt tuovat vihapuheen ja vastakkain asettelun kulttuurin purkamiseen? Miten sovittelija voi toimia eheyttävänä ja korjaavana kohtaajana?

Ulkoministeriön ja Suomen Sovittelufoorumin (SSF) yhteistyössä toteutuvassa iltapäiväseminaarissa kuulemme ajankohtaisia puheenvuoroja sovittelun mahdollisuuksista ja sovittelutoiminnan merkityksestä, kun pihapuheen ja vastakkainasettelun kulttuuria puretaan.

Seminaarin avaa SFF:n puheenjohtaja, suurlähettiläs Pirkko Hämäläinen ja alivaltiosihteeri Kai Sauer tuo ulkoministeriön kommentit päivän teemaan. Rikoksentorjunnan näkökulmaa aiheeseen avaa erityisasiantuntija Saija Sambou ja rauhanrakentamisen mahdollisuuksista kertoo tutkimusprofessori Antti Pentikäinen. Lisäksi kuulemme aivotutkimuksen uusimmista tuloksista, mediatyöstä vihapuheen kulttuurissa sekä eri uskontokuntien rauhanrakentamisen näkymistä. Tuoreen väitöstutkimuksen tuloksia eheyttävästä kohtaamisesta ja sovittelijan työstä tarkastelee FT Maija Gellin.

Ilmoittaudu mukaan tähän maksuttomaan tilaisuuteen!
llmoittautumislinkki

Tarkempi ohjelma julkaistaan lähempänä tilaisuutta. Kahvitarjoilu!

Tilaisuus täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Järjestäjät pidättävät oikeuden ohjelman muutoksiin. Rekisteröinti tilaisuuteen alkaa klo 11.30 – olethan ajoissa paikalla!

Tätä tiedotetta saa jakaa.

Tilaisuuden tunnus sosiaalisessa mediassa on #sovittelu2020.

TERVETULOA!