Ilmoittaudu nyt! Avoin RESTO Restoratiivinen ja sovitteleva yhteisö -koulutus keväällä Paimiossa

Restoratiivinen ja sovitteleva yhteisö (tuttavallisemmin RESTO -koulutus) tuottaa osallistujille tiedon ja taidon restoratiivisen lähestymistavan ja sovittelun toteuttamiseen omassa työssään ja erilaisissa konfliktitilanteissa. Koulutus on käytännönläheistä ja yhteistoiminnallista. Koulutuksessa jaetaan tarpeellinen käytännön työskentelyyn liittyvä materiaali, jota kukin voi hyödyntää jatkossa omassa yhteisössään haluamallaan tavalla. Koulutuksen jaksojen sisällön painotukset syntyvät osallistujien oivallusten, kokemusten ja keskustelujen pohjalta, joten jokainen ryhmä luo oman kurssinsa. 

HUOM! Vahva suosituksemme on, että kustakin oppimisyhteisöstä koulutukseen osallistuu 2-4 henkilöstön edustajaa. Näin saadaan tehokkaammin vietyä restoratiivista lähestymistapaa omaan yhteisöön ja sovitteluja voidaan tarvittaessa toteuttaa työparina.

Koulutus on luonteeltaan prosessi, joka edellyttää läsnäoloa kaikilla jaksoilla. Koulutuksen päättyessä osallistujalla on ymmärrys restoratiivisesta ajattelutavasta, osallisuudesta ja kohtaamista. Osallistuja osaa myös hyödyntää restoratiivisen sovittelun prosessia arjen konfliktitilanteissa.

Kohderyhmä:

Koulutus on kohdennettu kasvatus- ja opetuskentällä virassa/toimessa oleville päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten henkilöstölle. Olet tervetullut mukaan mistäpäin Suomea tahansa!

Ajankohta ja paikka:

  1. jakso: ma-ti 12-13.2.2024 Restoratiivisuus – kohtaamisen kulttuuri oppimisen tukena. Restoratiiviset piirit. 
  2. jakso: to-pe 21.-22.3.2024 Restoratiivisen sovittelun prosessi, ohjaus ja sanoitus, sovittelijan rooli. Case-harjoittelu.
  3. jakso: ti 23.4.2024 Haastavampien sovittelutilanteiden reflektointi, sovitteleva työote omassa työssä ja yhteisössä. Case-harjoittelu jatkuu. 

Työskentelemme päivittäin klo 9.00-15.30. 

Koulutus toteutuu Paimiossa Kriivarin koululla,  Maurizintie 11, Paimio.

Omakustanteinen lounas lähialueen lounaspaikassa.

Koulutuksen hinta:

Koulutuksen hinta on 250€/hlö (alv. 0%, yleishyödyllinen yhdistys). Kurssimaksu sisältää osallistumisen sekä kaiken materiaalin ja kahvit.

Ilmoittautuminen:

Ilmoittaudu sähköpostilla kouluttaja Eeva Saariselle osoitteeseen eeva.saarinen@sovittelu.com  Ilmoittautuessasi tarvitsemme seuraavat tiedot: nimesi ja yhteystietosi sekä tiedot siitä, missä yksikössä toimit, tehtävänimikkeesi ja laskutustiedot. Huolehdithan ystävällisesti, että kaikki pyydetyt tiedot ovat ilmoittautumisviestissäsi mukana, kiitos!

Koulutus toteutuu 14 osallistujan minimillä ja koulutukseen mahtuu enintään 20 osallistujaa. Ryhmä täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Majoitusvinkki: mikäli tarvitset majoitusta, esim Alvar Aallon suunnittelemassa Paimion Parantolassa voit yöpyä arkkitehtuurisessa miljöössä: https://paimiosanatorium.com/fi/etusivu/