TÄYNNÄ! Avoin RESTO – Restoratiivinen ja sovitteleva yhteisö -etäkoulutus syksyllä 2022

Päivitys 25.5. Tämä ryhmä on nyt täynnä, olemme avanneet toisen vastaavan etäryhmän ensi syksylle, lue lisää täältä.

Järjestämme avoimen RESTO-koulutuksen ammattikasvattajille syksyllä 2022. Koulutus toteutuu etätoteutuksena Zoom-alustalla, joten koulutukseen osallistuminen ei edellytä matkustamista. Lue alta lisää!

Restoratiivinen ja sovitteleva yhteisö (tuttavallisemmin RESTO-koulutus) tuottaa osallistujille tiedon ja taidon restoratiivisen lähestymistavan ja sovittelun toteuttamiseen omassa työssään ja erilaisissa konfliktitilanteissa. Koulutus on käytännönläheistä ja yhteistoiminnallista. Yhteinen reflektio ja näkemysten vaihto ovat osa oppimista. Koulutuksessa jaetaan tarpeellinen käytännön työskentelyyn liittyvä materiaali, jota kukin voi hyödyntää jatkossa omassa yhteisössään haluamallaan tavalla. Koulutuksen jaksojen sisällön painotukset syntyvät kuitenkin osallistujien oivallusten, kokemusten ja keskustelujen pohjalta, joten jokainen ryhmä luo oman kurssinsa. Koulutus tuo osallistujille mahdollisuuden peilata omaa pedagogista näkemystä toisaalta restoratiivisen lähestymistapaan, mutta toisaalta myös muiden kurssilaisten näkemyksiin, mikä voi tuoda omaan ammatillisuuteen jotain uutta tai vahvistaa jo olemassa olevaa arvokasta osaamista.

HUOM! Vahvana suosituksenamme on, että kustakin oppimisyhteisöstä koulutukseen osallistuisi vähintään kaksi henkilöstön edustajaa. Näin saadaan tehokkaammin vietyä restoratiivista lähestymistapaa omaan yhteisöön ja sovitteluja voidaan tarvittaessa toteuttaa työparina.

Koulutus on luonteeltaan prosessi, joka edellyttää läsnäoloa kaikilla jaksoilla. Koulutuksen päättyessä osallistujalla on ymmärrys restoratiivisesta ajattelutavasta, osallisuudesta ja kohtaamista. Osallistuja osaa myös hyödyntää restoratiivisen sovittelun prosessia arjen konfliktitilanteissa.

Kohderyhmä: Koulutus on kohdennettu kasvatus- ja opetuskentällä virassa/toimessa oleville päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten henkilöstölle.

Ajankohta:
1. jakso: 5.-6.9.2022 (ma-ti)
2. jakso: 5.-6.10.2022 (ke-to)
3. jakso: 11.11.2022 (pe)
Työskentelemme päivittäin klo 9.00-15.00.

Koulutuksen hinta: Koulutuksen hinta on 250€/hlö (alv. 0%, yleishyödyllinen yhdistys). Kurssimaksu sisältää osallistumisen sekä kaiken materiaalin.

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu sähköpostilla kouluttaja Nina Huhtiselle osoitteeseen nina.huhtinen@sovittelu.com. Ilmoittautuessasi kerro nimesi ja yhteystietosi sekä tiedot siitä, missä päiväkoti- tai kouluyksikössä toimit, tehtävänimikkeesi ja laskutustiedot.

Koulutukseen mahtuu max. 20 osallistujaa. Ryhmä täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.