RESTO – Restoratiivinen ja sovitteleva yhteisö -koulutus keväällä 2022 – TÄYNNÄ!

Päivitys 10.11.2021: Koulutus on täynnä! Seuraa näitä sivuja, jossa tiedotamme seuraavasta toteutuvasta koulutuksesta.

Järjestämme avoimen RESTO-koulutuksen ammattikasvattajille keväällä 2022. Koulutus toteutuu mahdollisuuksien mukaan lähikoulutuksena VERSO-ohjelman koulutustiloissa Helsingin Pitäjänmäellä. Lue alta lisää!

Koulutus tuottaa osallistujille tiedon ja taidon restoratiivisen lähestymistavan ja sovittelun toteuttamiseen omassa työssään ja erilaisissa konfliktitilanteissa. Koulutus on käytännönläheistä ja yhteistoiminnallista. Yhteinen reflektio ja näkemysten vaihto ovat osa oppimista. Koulutuksessa jaetaan tarpeellinen käytännön työskentelyyn liittyvä materiaali, jota kukin voi hyödyntää jatkossa omassa yhteisössään haluamallaan tavalla. Koulutuksen jaksojen sisällön painotukset syntyvät kuitenkin osallistujien oivallusten, kokemusten ja keskustelujen pohjalta, joten jokainen ryhmä luo oman kurssinsa. Koulutus tuo osallistujille mahdollisuuden peilata omaa pedagogista näkemystä toisaalta restoratiivisen lähestymistapaan, mutta toisaalta myös muiden kurssilaisten näkemyksiin, mikä voi tuoda omaan ammatillisuuteen jotain uutta tai vahvistaa jo olemassa olevaa arvokasta osaamista. Vahvana suosituksenamme on, että kustakin oppimisyhteisöstä koulutukseen osallistuisi vähintään kaksi henkilöstön edustajaa. Näin saadaan tehokkaammin vietyä restoratiivista lähestymistapaa omaan yhteisöön ja sovitteluja voidaan tarvittaessa toteuttaa työparina.

Koulutus on luonteeltaan prosessi, joka edellyttää läsnäoloa kaikilla jaksoilla. Koulutuksen päättyessä osallistujalla on ymmärrys restoratiivisesta ajattelutavasta, osallisuudesta ja kohtaamista. Osallistuja osaa myös hyödyntää restoratiivisen sovittelun prosessia arjen konfliktitilanteissa.

Kohderyhmä:

Koulutus on kohdennettu kasvatus- ja opetuskentällä virassa/toimessa oleville päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten henkilöstölle.

Ajankohta:

  1. jakso: 19.-20.1.2022 (ke-to)
  2. jakso: 14.-15.2.2022 (ma-ti)
  3. jakso: 29.3.2022 (ti)

Työskentelemme päivittäin klo 9.00-16.00.

Paikka:

SSF:n VERSO-ohjelman koulutustila Helsingin Pitäjänmäellä osoitteessa Kutomotie 16 C, 00380 Helsinki. Paikalle pääsee helposti sekä lähijunalla että linja-autoilla. Parkkipaikkoja on rajoitetusti läheisten katujen varsilla. Tarvittaessa koulutus tai sen osat pystytään toteuttamaan etätoteutuksena.

Koulutuksen hinta:

Koulutuksen hinta on 250€/hlö (alv. 0%, yleishyödyllinen yhdistys). Kurssimaksu sisältää osallistumisen sekä kaiken materiaalin.

Ruokailut:

VERSO-ohjelma tarjoaa aamu- ja iltapäiväkahvit/teet sekä pientä purtavaa. Omakustanteinen lounas. Talossa on hyvä, runsaan buffet-lounaan omaava ravintola Factory (lounaslista http://www.ravintolafactory.com/lounasravintolat/ravintolat/helsinki-tali/

Ilmoittautuminen:

Ilmoittaudu sähköpostilla kouluttaja Janne Johanssonille osoitteeseen janne.johansson@sovittelu.com. Ilmoittautuessasi kerro nimesi ja yhteystietosi sekä tiedot siitä, missä päiväkoti- tai kouluyksikössä toimit, tehtävänimikkeesi ja laskutustiedot. Koulutukseen mahtuu max. 20 osallistujaa. Ryhmä täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.