TÄYNNÄ | RESTO – Restoratiivinen ja sovitteleva yhteisö -koulutus ammattikasvattajille syksyllä 2021

Koulutus on täynnä! (edit: 5.5.2021)

Järjestämme seuraavaan avoimen RESTO-koulutuksen ammattikasvattajille syksyllä 2021. Koulutus toteutuu etäkoulutuksena Zoom-alustalla. Lue alta lisää!

Koulutus tuottaa osallistujille tiedon ja taidon restoratiivisen lähestymistavan ja sovittelun toteuttamiseen omassa työssään ja erilaisissa konfliktitilanteissa. Koulutus on käytännönläheistä ja yhteistoiminnallista. Yhteinen reflektio ja näkemysten vaihto ovat osa oppimista. Koulutuksessa jaetaan tarpeellinen käytännön työskentelyyn liittyvä materiaali, jota kukin voi hyödyntää jatkossa omassa yhteisössään haluamallaan tavalla. Koulutuksen jaksojen sisällön painotukset syntyvät kuitenkin osallistujien oivallusten, kokemusten ja keskustelujen pohjalta, joten jokainen ryhmä luo oman kurssinsa. Koulutus tuo osallistujille mahdollisuuden peilata omaa pedagogista näkemystä toisaalta restoratiivisen lähestymistapaan, mutta toisaalta myös muiden kurssilaisten näkemyksiin, mikä voi tuoda omaan ammatillisuuteen jotain uutta tai vahvistaa jo olemassa olevaa arvokasta osaamista. Vahvana suosituksenamme on, että kustakin oppimisyhteisöstä koulutukseen osallistuisi vähintään kaksi henkilöstön edustajaa. Näin saadaan tehokkaammin vietyä restoratiivista lähestymistapaa omaan yhteisöön ja sovitteluja voidaan tarvittaessa toteuttaa työparina.

Koulutus on luonteeltaan prosessi, joka edellyttää läsnäoloa kaikilla jaksoilla. Koulutuksen päättyessä osallistujalla on ymmärrys restoratiivisesta ajattelutavasta, osallisuudesta ja kohtaamista. Osallistuja osaa myös hyödyntää restoratiivisen sovittelun prosessia arjen konfliktitilanteissa.

Kohderyhmä:

Koulutus on kohdennettu kasvatus- ja opetuskentällä virassa/toimessa oleville päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten henkilöstölle.

Ajankohta:

  1. jakso: 30.-31.8.2021 (ma-ti)
  2. jakso: 29.-30.9.2021 (ke-to)
  3. jakso: 4.11.2021 (to)

Työskentelemme päivittäin klo 9-15.30.

Etäkoulutusalusta Zoom:

Koulutus toteutetaan Zoomilla. Mukaan pääsee tietokoneella tai kannettavalla laitteella, mutta suosittelemme tietokonetta. Laitteessa on oltava kamera. Koska koulutus on ryhmäprosessi ja kohtaamisen koulutus, osallistujilla tulee olla kamera päällä koulutuksen aikana. Parhaiten osallistuminen onnistuu, kun osallistujan laitteeseen on asennettu ilmainen Zoomin ohjelma. Tarkemmat ohjeet jaetaan osallistujille ennen koulutuksen alkua.

Koulutuksen hinta:

Koulutuksen hinta on 200€/hlö (sis. alv. 0%, yleishyödyllinen yhdistys). Kurssimaksu sisältää osallistumisen sekä kaiken materiaalin.

Ilmoittautuminen:

Ilmoittaudu sähköpostilla kouluttaja Janne Johanssonille osoitteeseen janne.johansson@sovittelu.com. Ilmoittautuessasi kerro nimesi ja yhteystietosi sekä tiedot siitä, missä päiväkoti- tai kouluyksikössä toimit, tehtävänimikkeesi ja laskutustiedot. Koulutukseen mahtuu max. 20 osallistujaa. Ryhmä täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

http://tinyurl.com/vertaissovittelufacebook