Vertaissovittelutoiminnan ohjeet loppukeväälle

Lähiopetukseen palaaminen saattaa herättää kysymyksiä vertaissovittelujen toteuttamisesta loppukevään aikana. Ohessa ohjeita sovittelujen toteuttamiseen VERSO-ohjelman näkökulmasta!

Versoja ja sovittelua kannattaa hyödyntää loppukeväänkin aikana huolehtien viranomaisten edellyttämistä turvatoimista.

Perheet ovat etätyöskentelyn aikana olleet uudessa tilanteessa. Monenlaiset muutokset sekä uusiin toimintatapoihin sopeutuminen on varmasti näkynyt myös riitoina lasten välillä sekä lasten ja huoltajien välillä. Kouluun palatessa on hyvä muistuttaa mahdollisuudesta sovitteluun konfliktitilanteissa. Sovittelutilanteissa on kuitenkin tärkeää huomioida tarkasti koulujen saamat ohjeet hygieniasta ja turvaväleistä.

Esimerkiksi, jos sovitteltila on pieni, kannattaa tila vaihtaa mahdollisuuksien mukaan tilavampaan tai harkita sovittelujen toteuttamista koulun pihapiirissä. Ulkona sovitellessa kannattaa hyödyntää jotain suojaista paikkaa, ja huolehtia että kaikilla sovitteluun osallistuvilla on mukana oma kynä. Sovitteluun mennään sekä poistutaan käsienpesun kautta. Kaikkinensa sovittelun toteuttamisessa noudatetaan niitä ohjeita, joita kouluille opetus- ja vuorovaikutustilanteisiin on annettu.

Muistattehan myös tulostaa ja allekirjoittaa todistukset koulunne vertaissovittelijoina toimimisesta valmistuville tai muuttaville Verso-oppilaille! Pohjan löydätte materiaalipankista!

Paljon tsemppiä kouluväelle kevään yhteiseen päätökseen poikkeusoloissa!