Avoin RESTO – Restoratiivinen ja sovitteleva yhteisö -koulutus ammattikasvattajille keväällä 2020

HUOM! Kevään kurssi on täynnä! (Pävitetty 12.2.)

Suuren kysynnän vuoksi järjestämme avoimen RESTO-kurssin ammattikasvattajille toimistollamme keväällä 2020. Lue alta lisää!

Kurssin tuottaa osallistujille tiedon ja taidon restoratiivisen lähestymistavan ja sovittelun toteuttamiseen omassa työssään ja erilaisissa konfliktitilanteissa. Koulutus on käytännönläheistä ja yhteistoiminnallista. Yhteinen reflektio ja näkemysten vaihto ovat osa oppimista. Kursseilla jaetaan tarpeellinen käytännön työskentelyyn liittyvä materiaali, jota kukin voi hyödyntää jatkossa omassa yhteisössään haluamallaan tavalla. Kurssin jaksojen sisällön painotukset syntyvät kuitenkin osallistujien oivallusten, kokemusten ja keskustelujen pohjalta, joten jokainen ryhmä luo oman kurssinsa. Kurssi tuo osallistujille mahdollisuuden peilata omaa pedagogista näkemystä ja johtamisen toimintamallia toisaalta restoratiivisen lähestymistapaan, mutta toisaalta myös muiden kurssilaisten näkemyksiin, mikä voi tuoda omaan ammatillisuuteen jotain uutta tai vahvistaa jo olemassa olevaa arvokasta osaamista. Vahva suosituksenamme on, että kustakin oppimisyhteisöstä kurssille osallistuisi kaksi henkilöstön edustajaa. Näin saadaan tehokkaammin vietyä restoratiivista lähestymistapaa omaan yhteisöön ja sovitteluja voidaan tarvittaessa toteuttaa työparina.

Kurssi on luonteeltaan prosessi, joka edellyttää läsnäoloa kaikilla jaksoilla. Kurssin päättyessä osallistujalla on ymmärrys restoratiivisesta ajattelutavasta, osallisuudesta ja osallistuja osaa hyödyntää restoratiivisen sovittelunprosessia sekä restoratiivisesta kohtaamisesta.

Kohderyhmä:

Kurssi on kohdennettu kasvatus- ja opetuskentällä virassa/toimessa oleville päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten henkilöstölle.

Ajankohta:

  1. jakso: 11.-12.3.2020
  2. jakso: 1.-2.4.2020
  3. jakso: 5.5.2020

Työskentelemme päivittäin klo 9-16, aamukahvit tarjolla klo 8.30 alkaen!

Paikka:

SSF:n VERSO-ohjelman koulutustila Helsingin Pitäjänmäellä osoitteessa Kutomotie 16 C, 00380 Helsinki. Paikalle pääsee helposti sekä lähijunalla että linja-autoilla. Parkkipaikkaa löytyy katujen varsilta.

Ruokailut:

VERSO-ohjelma tarjoaa aamu- ja iltapäiväkahvit/teet sekä pientä purtavaa. Lounas omakustanteinen. Talossa on hyvä, runsaan buffet-lounaan omaava ravintola Factory (lounaslista http://www.ravintolafactory.com/lounasravintolat/ravintolat/helsinki-tali/

Kurssimaksu:

Kurssin hinta on VERSO-ohjelman 20-vuotisjuhlatarjouksena 200€/hlö (sis. alv. 0%). Kurssimaksu sisältää osallistumisen sekä kaiken materiaalin ja aamu- ja iltapäiväkahvit.

Ilmoittautuminen:

Ilmoittaudu viimeistään 14.2.2020 mennessä sähköpostilla kouluttaja Nina Huhtiselle osoitteeseen nina.huhtinen@sovittelu.com. Ilmoittautuessasi kerro nimesi ja yhteystietosi sekä tiedot siitä, missä päiväkoti- tai kouluyksikössä toimit sekä tehtävänimikkeesi. Kurssi täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja kurssille mahtuu max. 20 osallistujaa.

http://tinyurl.com/vertaissovittelufacebook