Lapsen oikeuksien sopimus 30 vuotta!

HyvÀÀ lapsen oikeuksien pĂ€ivÀÀ 20.11.!🌟

Lapsen oikeuksien sopimuksen tÀyttÀessÀ 30 vuotta, juhlavuoden teemaksi on nostettu lapsen oikeus olla oma itsensÀ.

Sovittelun avulla turvataan arvostava ja hyvÀksyvÀ ympÀristö myös konfliktitilanteissa jo varhaiskasvatuksesta lÀhtien. Jokainen lapsi nÀhdÀÀn ainutlaatuisena ja arvokkaana juuri sellaisena kuin on: Lapsi saa tulla tilanteeseen omana itsenÀÀn kertoen omasta nÀkökulmastaan ja tuntemuksistaan ilman pelkoa syyllistÀmisestÀ tai leimaantumisesta. Samalla sÀilytetÀÀn lapsen osallisuus keskeisenÀ ratkaisijana hÀntÀ koskevissa pÀÀtöksissÀ.

Sovittelussa opetellaan kunnioittamaan toista ja nĂ€kemÀÀn, ettĂ€ niinkun on minunkin, niin yhtĂ€lailla sinunkin mielipide on arvokas. 💖

#saanollaminÀ #saatollasinÀ #lapsenoikeuksienviikko